Karl Jenkins THE ARMED MAN A Mass for Peace, Športna dvorana Logatec

Cantabile

VABILO NA KONCERT

Karl Jenkins: THE ARMED MAN - A Mass for Peace

Simfonični orkester Cantabile
Univerzitetni pevski zbor DerCHOR, Bern, Švica
MePZ Adoramus, Logatec


Karin Stubi Wolgemuth, sopran
Peter H. Cunz, solist islamske molitve
Ruedi Kämpf, dirigent
Marjan Grdadolnik, dirigent

Petek, 26. 5. 2017 ob 20.00, Cerkev sv. Jakoba, Gornji trg, Ljubljana

Sobota, 27. 5. 2017 ob 20.00, Športna dvorana Logatec

 

* Častna pokrovitelja

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Švici, veleposlanik g. Franc Mikša

Veleposlaništvo Republike Švice v Sloveniji, veleposlanik g. Pierre-Yves Fux


Simfonični orkester Cantabile se po koncertih 'Lux aeterna' in 'Maša sončnega vzhoda' predstavlja s tretjim velikim vokalno-instrumentalnim projektom, Jenkinsovo mašo za mir, ki nosi naslov 'Oboroženi mož' in z njim močno protivojno in protinasilno sporočilo. Pridite in se prepustite čudoviti glasbi na koncertu, na katerem bosta nastopila tudi gostujoči švicarski Univerzitetni pevski zbor DerCHOR iz Berna ter MePZ Adoramus.

 

Po treh izjemnih koncertih v Švici: neskončno dolgi aplavzi, stoječe ovacije, solze med publiko in nastopajočimi, izredna energija med pevci in orkestraši ter mnogo pohval po izvedbah, se zgodba nadaljuje tudi v Sloveniji. 

 

Glasba povezuje

Koncert The Armed Man (Oborožen moški, maša za mir) povezuje mlade glasbenike iz Slovenije in Švice. Skrbno izbran program, z osrednjim delom The Armed Man, ki spada med vrhunce sodobne klasične glasbe, bo preko 160 nastopajočih približalo poslušalkam in poslušalcem tudi v Sloveniji, po tem, ko so trije koncerti zazveneli v začetku maja tudi v Bernu in Zürichu v Švici.

O nastopajočih

Koncerti potekajo v organizaciji treh prijateljskih društev; univerzitetnega pevskega zbora DerChor iz Berna, enega najprepoznavnejših in najkvalitetnejših zborov v Bernu in okolici, Simfoničnega orkestra Cantabile iz Logatca, orkestra z izredno bogato paleto dosežkov, gostovanj in uglednih solistov in kot povezovalni člen in poznavalec obeh držav tudi Slovensko društvo v Švici Kulturni most Švica –Slovenija, ki je v preteklih letih že mnogokrat s kulturo povezal obe državi. V Sloveniji se nam bo nakoncertih pridružil tudi mešani pevski zbor Adoramus, ki je prepoznaven kot eden najkvalitetnejših zborov z bogatim sakralnim repertuarjem.

O koncertu

The Armed Man je unikatni koncertni dogodek. Najprej zaradi svoje glasbene veličine in vsebine. Karl Jenkins je delo napisal ob prelomu tisočletja na osnovi naročila britanskega zgodovinskega muzeja v času vojne na Balkanu in drugod po svetu. Gre za izredno sugestivno, močno, veličastno in raznoliko glasbo, ki se na koncu izteče v učinkovit poziv: Nikoli več vojne! Preko glasbe se srečujejo različne veroizpovedi kot sta krščanstvo in islam. Jenkins je združil na videz nezdružljivo in na primer uvrstil muezinov klic k molitvi ob bok Palestrini in brazilskemu ritmu bobnov. Delo izvajajo po vsem svetu, tokrat pa bo doživelo izvedbo tudi v Švici in Sloveniji. The Armed Man je unikaten tudi zaradi simbolike, ki jo nastopajoči vnašajo v projekt: tako kot glasba povezuje raznolike veroizpovedi, se tudi ustvarjalci povezujejo vsaj iz dveh različnih kultur. In s tem dajejo vsaka na svoj način možnost spoznavanja novega, novih pristopov v glasbi, kulturnega dialoga in meddržavne izmenjave.

O priložnosti za srečanje

Trije koncerti v Švici v začetku maja so pustili pečat vsem: nastopajočim med katerimi tli odlična energija, dirigentoma, ki sta predano in z dušo vodila koncerte in seveda publiko, ki se je za zares kvaliteten, ganljiv in koreografsko premišljen koncert vedno zahvalila s stoječimi ovacijami.

Spoštovani ljubitelji glasbe, naj bosta koncerta v Sloveniji priložnost za snidenje in glasba hrana za dušo! Veselimo se vašega obiska.

  

"Takšen bodi naš odgovor na nasilje: glasbo bomo ustvarjali še bolj intenzivno, še lepše in še bolj predano, kot kdajkoli prej."– Leonard Bernstein

Vstopnice: www.eventim.si in prodajna mesta v sistemu Eventim (Petrol, Pošta Slovenije); 8 € v predprodaji in 10 € na dan koncerta, za OŠ mladino vstop prost

Informacije: info@cantabile.si                                                                                        www.cantabile.si